Rellotge de sol de Cal Quicus
Vilassar de Dalt

Carrer Mare de Déu del Carme, 8-10

Jordi Montlló Bolart

Rellotge de sol, ubicat a la façana de migdia de Can Quicus. És del tipus vertical declinant i superfície quadrangular. Es tracta d'un rellotge esgrafiat sense policromia, realitzat amb calç damunt d'un suport d'arrebossat de ciment tenyit amb la mateixa tonalitat terrosa de la façana. El rellotge queda emmarcat en un marc de cinc centímetres. Les línies horàries estan perfectament delimitades, senyalant les hores i les mitges hores. Aquestes queden delimitades per una línia corba acabada amb una punta de fletxa que neix a banda i banda a partir d'una tulipa dibuixada per damunt de les dotze del migdia. La numeració és de xifres romanes. Les xifres s'han de llegir al contrari de les busques d'un rellotge, i partint del centre. A la dreta es llegeixen les xifres que van de la una fins a les cinc de la tarda. A l'esquerra de les sis del matí a les dotze del migdia. El gnòmon de vareta, de secció circular, es troba orientat al sud-est. Aquest neix de la boca somrient d'un sol amb la cara antropomorfa. A la part inferior del rellotge, hi ha un rectangle amb el lema "FESTINA LENTE" (Afanya't lentament).

No consta en l'Inventari dels rellotges de sol dels Països Catalans de la Societat Catalana de Gnomònica.