Registre Civil
Premià de Mar

Carrer Sant Antoni, 21-27

Ajuntament de Premià de Mar (plaça de l'Ajuntament, 1; Premià de Mar)
    Jordi Montlló Bolart

El Jutjat de Pau custodia els llibres del Registre Civil de Premià de Mar, agrupats en naixements, Matrimonis i defuncions. La documentació comença a partir de l'any 1870. No està informatitzat ni digitalitzat. El primer jutge de pau de Premià de Mar fou Pau Font i Gurri.

El registre civil és una funció administrativa (per regla general un servei públic) que té per objectiu deixar constància dels fets o actes relatius a l'estat civil de les persones naturals i altres que les lleis li encomanin. En el registre civil s'inscriuen els naixements, la filiació, el nom i els cognoms de les persones, les emancipacions; les defuncions reals o presumptes; els antecedents penals; la pàtria potestat, les guardes i els matrimonis.