Rectoria de la Guàrdia Pilosa
Pujalt

La Guàrdia Pilosa
    Al sector est del nucli

XVI-XVIII
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

La rectoria de la Guàrdia Pilosa és un edifici construït vers el segle XVI, que fou ampliat amb un segon volum al segle XVIII. Aquesta reforma suposà que la façana del primer quedés a l'interior del segon, com testimonia el portal d'arc pla de pedra carejada de dins. El segon volum és de planta rectangular i s'estructura en dues crugies. Consta de planta baixa i pis i té la coberta a dos vessants amb el carener paral·lel a la façana. Presenta un portal d'arc pla de pedra carejada, així com diverses obertures amb llinda de fusta de factura moderna. A l'extrem superior de la façana lateral hi ha un rellotge de sol fet amb morter. El parament dels murs és la pedra, que es troba sense revestir.

Antigament estava formada per l'habitatge i el corral, que van unir-se com una sola vivenda i més endavant van dividir-se de nou.