Rectoria de Castellet
Castellet i la Gornal

Nucli de Castellet

Restaurat
    Bisbat de Sant Feliu de Llobregat
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

La rectoria és una construcció adossada a l’església de Sant Pere de Castellet i està formada a partir de diversos volums. El cos principal és un edifici de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a ponent. Consta de planta baixa i pis. El frontis presenta una estructura molt simètrica amb tres obertures per planta. A la planta baixa s’hi obre el portal d’accés d’arc rebaixat adovellat amb la data gravada de 1878 i dues finestres i a nivell de primer pis un balcó central amb dues finestres. Totes les obertures són d’arc rebaixat amb els brancals i l’arc de maons. Posteriorment, s’hi va adossar un cos a migjorn, de planta rectangular amb la coberta a dues aigües de planta baixa i pis. La planta baixa és un espai obert, tipus atri, amb una gran porta d’arc rebaixat de maons. A nivell de pis s’hi obren dues finestres amb les mateixes característiques que la portalada. Adossat a la façana de tramuntana del cos principal, s’hi annexiona un tercer cos de planta rectangular amb la cobert a un pendent d’una sola planta. A la façana s’hi obren dues finestres, una de les quals havia estat inicialment una porta d’accés. El parament dels murs es de pedra irregular rejuntada amb argamassa amb les cantonades de pedra ben escairada.

Inicialment era una casa independent que posteriorment es va ampliar a adossar a l’església parroquial. A la dècada de 1960 es va transformar i modificar per convertir-se en una casa de colònies. Actualment és una casa d’espiritualitat.