Puig Martorell Tatliró
Lluçà

Sector oest del terme municipal
    A 3700 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 13'900

Únicament es conserven petites parts dels murs de càrrega.
    Jordi Compte i Marta Homs

Puig Martorell està situada en un punt elevat als peus del Puig Martorell, al sud-oest del mencionat puig i en plena carena de Codolers. Es tracta d'una masia de reduïdes dimensions actualment en runes. Conserva únicament tres trams de murs de càrrega de maçoneria de pedra amb cantonades delimitades amb carreus treballats a una alçada màxima d'aproximadament mig metre, tot i que en la major part es troben enrunats. Interiorment, el recinte de la masia es troba cobert de runa i vegetació.

Puig Martorell es troba documentada en el llistat de cases de la parròquia de Lluçà i sufragànies de l'any 1793 i en el llistat de 1866, en el que apareixen també Puig Martorell de Vilartimó i Puig Martorell del Vilaró. Va ser habitada fins 1920.

BACH, Mn. A. (2003) Engrunes de l'arxiu parroquial de Santa Maria de Lluçà. Parròquies del Lluçanès.