Puig d'en Boronet

Al cim del Puig d'en Boronet

IV aC-I aC
    Les estructures del jaciment requereixen una important i urgent actuació de restauració.
    BCIL. Catàleg del P.C.C. (24.7.1991,DOGC 1473)
    Sara Simon Vilardaga

L'accés més fàcil al jaciment s'efectua a través d'un corriol indicat que s'inicia a l'urbanització Quintmar de Sitges. El jaciment es situa al cim del Puig d'en Boronet, a la zona on s'alça la creu de Sant Isidre. No és visible cap tipus d'estructura. Únicament en una petita extensió de terreny s'observen superficialment diversos fragments de ceràmica: de vernís negre, ceràmica a mà i ceràmica ibèrica comuna. En l'actualització de la Carta Arqueològica de 2002, no es van poder aportar noves dades; de fet, els autors esmenten un únic fragment de ceràmica de vernís negre.

La roca aflora en gran part de la superfície del cim del Puig. Es desconeix si la construcció de la Creu als anys 50 del segle XX va afectar alguna resta; en els escrits que parlen sobre la seva construcció no es cita la presència de cap element a l'indret.

MIRET,M. (1983) "Cronologia i anàlisi del poblament ibèric a la zona oriental de la comarca del Garraf. Barcelona". Tesina de llicenciatura. Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.
    MIRET, J. FONTS, C. (1984) Fitxa 10/391 de la Carta Arqueològica (CCAA). Revisió de 2002.
    MIRET, M. (2006) "Jaciments arqueològics i poblament d'època ibèrica antiga i plena (segles VI-III aC) a la comarca del Garraf (Barcelona)" a XIII Col·loqui Internacional d'Arqueologia de Puigcerdà (2003).