Pou de l’església de Sant Cebrià
Fogars de la Selva

Feixa situada entre la Rectoria i la Casa Nova d’en Planes
    Veïnat de l’Església

L’heura que l’està envoltant està malmetent l’estructura.
    Jordi Montlló Bolart

Pou vertical amb registre cilíndric excavat al terra, en el vessant hidrogràfic dret de la Tordera, d’on probablement capta la beta d’aigua. La part superior visible presenta una forma troncocònica amb coberta voltada. Està construïda amb parament de pedra i maó, lligat amb morter de calç. L’acabament és a base d’un arremolinat de morter de calç, amb retocs posteriors de ciment. Orientada a l’oest hi ha una portella de fusta collada amb un parell de frontisses, totalment recoberta per l’heura. Al dessota, destaca un ampit o pedrís per a posar-hi la galleda.

Un veí ens indica que ja fa diverses temporades que no té aigua.

El pou pertany a l’església de Sant Cebrià, que a l’interior de l’edifici també en té un altre de pou, protegit per una portella de fusta.