Pont de Pedra o de pla Torrents
Lluçà

Sector nord-est del terme municipal
    A 2200 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 4'650

Jordi Compte i Marta Homs

El pont del pla Torrents està situat sobre la riera Gavarresa en l'anomenat pla de la Ribera, al sud de Cerdanyons i a l'est de la Casanova de la Vall. Es tracta d'un pont de reduïdes dimensions que creua la riera Gavarresa. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra gran i forma un sol ull d'arc de mig punt amb una alçada aproximada de metre i mig. Originalment tenia una amplada de pocs més de 2 metres però modernament ha estat ampliat amb formigó eixamplant-se a ambdós costats. La llargada total del pont és d'uns sis metres i mig. En la cara sud, el pont té dues dates inscrites sobre ciment, dels anys 1922 i 1930.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya.

GENERALITAT DE CATALUNYA. DEPARTAMENT DE CULTURA (1998) Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya (Lluçà). Terrassa: Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya.