Pont de les goles de les Heures
Lluçà

Sector nord-oest del terme municipal
    A 6700 metres per pista asfaltada i pista forestal de la carretera C-154, punt quilomètric 37'200

Jordi Compte i Marta Homs

El pont de les goles de les Heures està situat sobre la riera de Merlès, al sud-est de les Heures de la Quar i a l'oest de l'església de Sant Climent de la Riba. Es tracta d'un pont de mitjanes dimensions que creua la riera de Merlès just sobre l'extrem sud de les goles de les Heures. Està bastit amb murs de maçoneria de pedra i forma dos ull d'arc de mig punt. L'ull principal té una alçada propera als sis metres i interiorment està bastit amb obra vista de dos mides diferents, marcant una antiga ampliació. L'ull petit es troba completament reformat amb formigó. Originalment el pont tenia una amplada de pocs més de 2 metres però va ser ampliat poc més d'un metre i modernament ha estat reformat amb formigó. La llargada total del pont és d'uns dotze metres. Pel costat nord hi ha una data inscrita d'una reforma, el 2 d'agost de 1957.

La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Lluçà. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998.