Poblat de Generes
Lluçà

-VII/V
    Jaciment força erosionat.
    Normes Subsidiàries de Planejament de Lluçà, 2001
    Sí, CC.AA. 2612
    Jordi Compte i Marta Homs

El jaciment està situat en zona de bosc, en el qual s'aprecien diverses estructures. En la seva part més alta s'observa una plataforma, d'uns 150 metres per 80 metres, voltada per una paret de pedra seca amb carreus de mides grans. Prop d'aquestes estructures se n'aprecien d'altres de menys importància i formant túmuls. Prop d'aquestes darreres apareixen uns clots, excavats a la roca, de forma circular, anomenats popularment olles de granera. En superfície es recull ceràmica feta a mà de tipus grollera, amb desgreixant de quars gros, ceràmiques rosades i grises de factura ibèrica, així com fragments de sigilata itàlica. Al museu municipal Miquel Soldevila de Prats de Lluçanès es conserva la part immòbil d'un molí trobat pel Sr. Pere Ballús.

LAFUENTE, Maria, SALA, Roger (2006). Projecte de recrea i avaluació del Patrimoni Arqueològic del Lluçanès. SOT Prospecció Arqueològica. Consorci del Lluçanès (inèdit). Inventari del patrimoni arqueològic i paleontològic de Catalunya. Lluçà. Àrea de Coneixement i Recerca, Departament de Cultura, Generalitat de Catalunya, juliol de 2008.