Plaça de l'Estació
Pallejà

Plaça de l'Estació
    Entre el carrer de Barcelona i el passeig de Jaume Balmes.

XXI
    Ainhoa Pancorbo Picó

El soterrament de les vies i de l'estació de tren de Pallejà va permetre la urbanització d'un nou espai públic al seu damunt, al nivell de l'església.

La nova plaça de l'Estació, inaugurada el 20 d'octubre de 2007, va permetre enllaçar els barris del poble que quedaven separats per la via. Es tracta d'una plaça en forma de passeig que té les característiques del que habitualment es coneix com a "plaça dura", amb funcions d'aparcament. La impossibilitat de plantar espècies vegetals damunt de l'estació va fer pensar en uns fanals que evoquessin la forma dels arbres i que són, de fet, l'element més interessant i característic de l'obra.

L'antiga estació existia des de l'any 1912.

Les obres es van iniciar el novembre de 2003 i, a més de la construcció d’un túnel i d’una estació soterrada, van suposar la desaparició de tres passos a nivell i la connexió viària transversal dels carrers Montserrat, Pau Claris i Sol entre d’altres.

L'Adroc. Butlletí d'Informació municipal de Pallejà, (2007), núm. 17, p. 4.