Pallissa de la Guàrdia Pilosa
Pujalt

La Guàrdia Pilosa
    Al costat de Cal Mensa

Presenta deficiències estructurals.
    Dídac Pàmies i Marta Lloret

Pallissa de planta rectangular situada davant de Cal Mensa. Consta d'una sola nau i té la coberta a un sol vessant que fa el desaiguat a la façana. La part frontal presenta en un costat una gran obertura separada per un pilar i a l'altre un portal i una petita finestra. A l'extrem de gregal presenta un brancal de carreus de notables dimensions, que farien de portal del pas que hi ha entre aquesta construcció i Cal Mensa. El parament dels murs és de pedra vista, en alguns trams amb carreus escairats. Una part del mur de migdia ha estat reconstruït amb maó. A l'interior, l'estructura de la coberta a base de cairats de fusta queda suportada per diversos pilars quadrangulars fets de pedra lligada amb argamassa.

Per les seves característiques i la seva situació, és molt probable que els carreus que presenta formessin part de l'antic castell de la Guàrdia.