Pallissa de la Font
Lluçà

Sector sud del terme municipal
    A 500 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 13'300.

Jordi Compte i Marta Homs

La pallissa de la Font està situada uns metres al sud-oest de la Font, delimitant per l'oest l'era enrajolada que s'estén al sud de la masia. Es tracta d'una pallissa de grans dimensions i d'un sol nivell, bastida sobre un desnivell rocós. Està formada per murs de maçoneria de pedra arrebossats amb cantonades delimitades amb carreus treballats, i coronada amb una teulada de doble vessant amb aigües a les façanes laterals reformada modernament. La façana principal, orientada a l'est, conté un portal d'arc de mig punt de grans dimensions emmarcat amb obra vista i una finestra emmarcada amb monòlits de pedra treballada. A l'esquerra hi ha una estructura adossada, que en aquesta façana conté un portal i una finestra emmarcats amb obra vista i llinda reformada de formigó. Darrera la pallissa, en un nivell superior, hi ha una eixida bastida amb murs de maçoneria de pedra i cantonades d'obra vista i sustentada amb pilars d'obra vista. La façana sud es troba dominada per l'estructura adossada, bastida amb murs de maçoneria de pedra a la part inferior i amb murs d'obra vista a la superior. Per sobre hi ha l'eixida, sense obertures en aquesta façana. La façana oest es troba dominada completament per l'eixida, ja que s'hi accedeix per un nivell més elevat. En aquesta façana hi ha dos portals emmarcats amb maó i llinda de fusta. La façana nord conté únicament un portal emmarcat amb pedra treballada i llinda de fusta que dóna accés a la part posterior de la pallissa. Entre aquesta façana i la principal de la pallissa hi ha un pas estret amb una porta de ferro forjat que té la data de 1909.

A l'interior de la pallissa hi ha dues tines de glans picades a la roca.