Oratori de la Verge de Montserrat
Sant Pere Sallavinera

Camí de la Llavinera. A l'est de la Llavinera

Ajuntament Sant Pere Sallavinera
    Núria Cabañas

Oratori o capella al peu del camí de la Llavinera de secció quadrada realitzat a base d'un sol bloc de pedra sobre el qual hi descansa una fornícula de forma quadrada amb la imatge de la Verge de Montserrat amb un vidre i una reixa de ferro que la protegeixen. Aquest està coronat amb una creu de ferro.
    Al pilar hi ha la següent inscripció: LA VIRGEN DE MONTSERRAT MEMORIA DE LA DIPUTACION AÑO 1965.

Anteriorment estava ubicat a l'inici del camí que porta al nucli de la Llavinera, però l'any 1985, amb les obres de l'eix transversal és va traslladar on es localitza actualment

Aquestes construccions de caràcter religiós i popular podien tenir un patrocini públic o privat. Les motivacions constructives d'aquests elements eren d'índole religiosa i cultural, ja que s'erigien per tal de presidir la vida dels cristians i convidar-los a l'oració.