Nuevo Siglo; can Chulapón
Premià de Mar

Carrer del Segle, 9

Noucentisme
    Regular
    Necessita una restauració abans no afecti l'estructura i la coberta, ja que fa molts anys que està en desús.
    BCIL (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010)
    Ajuntament de Premià de Mar (plaça de l'Ajuntament, 1; Premià de Mar)
    Jordi Montlló Bolart

Edifici entre mitgeres d'una sola crugia, de planta rectangular que consta de planta baixa i dos pisos amb la coberta plana practicable a mode de terrat català amb el volum de l'escala. La façana principal, orientada a migdia, te una composició simètrica, definida en planta baixa i planta pis per obertures a tota l'amplada, destinades a aparador dels magatzems El Siglo; a la segona planta, destinada a habitatge, hi ha un balcó corregut a tota l'amplada amb dues obertures amb llinda. Al damunt es pot llegir la inscripció "Nuevo Siglo", amb un coronament curvilini i amb un bàcul de ferro forjat rematant l'edifici. Al darrera hi ha un pati.

El primer ús de l'edifici fou un habitatge de planta baixa més pis amb una petita botiga de llauner. Als voltants de l'any 1920 el contractista Pau Albert s'encarregà de la remodelació dels nous magatzems comercials El Nuevo Siglo, per part de la família Vidal. Finalment, l'any 1993 es cedeix a l'Ajuntament que només l'ha fet servir de magatzem. Era conegut com a Cal Chulapón.

BATLLE, Enric i ROIG, Joan (2001). Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, ambiental i històric. Ajuntament de Premià de Mar. GODÀS PÉREZ, Eulàlia (2008). Els renoms de Premià de Mar. Treball de 2n de batxillerat. IES Serra de Marina. Premià de Mar. Inèdit. MORAGAS, Salvador (1983). Onomàstica premianenca (V), dins Butlletí de l'Associació d'Estudis Científics i Culturals, núm. 12, maig-juny de 1983. Premià de Mar, pàg. 4.