Necròpolis de La Cisa
Vilassar de Dalt

IIaC-VIIdC
    jaciment destruït per la construcció d'habitatges
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Si (1253 CC.AA)
    Jordi Montlló Bolart

Jaciment situat per sota l'avinguda Mare de Déu de La Cisa, entre dos torrents. Es tractaria d'una possible necròpolis, documentada per la troballa en un marge, de 8 a 10 enterraments en caixes de pedra que havien quedat al descobert per unes obres.
    Els materials recuperats són campaniana, Africana A, llànties, ceràmica de parets fines, ceràmica grisa emporitana, ceràmica comuna romana, material constructiu, claus de ferro.
    La tipologia del material no sembla correspondre a la de les tombes, que podrien ser més tardanes. El material podria tenir equivalència amb algun altre jaciment de la zona, com El camí de La Cisa.

També es coneix amb el nom de Cementiri de Vilassar de Dalt, però el nom de "cementiri" no té res a veure amb una antiga ubicació del cementiri de Vilassar, sinó amb el tipus de troballa que s'hi va fer.

Marta Prevosti (1981) explica com els membres de l'Associació d'Estudis Científics i Culturals (AECC) de Premià de Mar van acudir a aquest indret assabentats que unes obres estaven destruint una necròpolis, però es van trobar molts impediments i no van poder salvar gran cosa. Joan Gómez, membre de l'AECC, explicava a Prevosti "sabedors que s'havien destruït nombroses tombes hi van anar i van veure en el marge d'un camp, que devia fer uns 50 m de llarg, uns 8 o 10 enterraments en caixes de pedra, totes de tipus bastant groller".

MONTLLÓ, Jordi (2008) Inventari del patrimoni arqueològic del Parc de la serralada litoral, Fitxa núm. 191.
    PREVOSTI, Marta (1981). Cronologia i poblament a l'àrea rural d'Iluro. Caixa d'Estalvis Laietana. Mataró, pàg. 138-140.