Monument de la Plaça Onze de Setembre
Navarcles

Plaça 11 de Setembre

Realisme
    Joan Serra Trullàs
    Ajuntament de Navarcles
    Jordi Piñero Subirana

Monument situat en una rotonda al mig de la Plaça 11 de Setembre. Consisteix en un parterre metàl·lic de forma rodona amb flors. Al centre s'aixeca una estructura metàl·lica que forma la silueta de les quatre barres i, al davant, una escultura en ferro de Rafael Casanova portant una bandera. A la part inferior de l'estructura metàl·lica s'hi poden llegir els versos de la cançó de Lluís Llach: "Venim del nord,/ venim del Sud,/ de terra endins,/ de mar enllà". I, més avall: "I no ens mena cap bandera que no es digui llibertat".

Abans aquesta plaça tenia el nom de l'alcalde Lluís Gusart. Més recentment es canvià la denominació per Onze de Setembre. L'artista de Navarcles Joan Serra en aquells moments treballava amb obres de coure. Tenia una estàtua de Rafael Casanova que no s'havia pogut aprofitar per un altre encàrrec i en va fer donació a l'Ajuntament de Navarcles.