Monument al centenari del Vot del Poble
Súria

Les Bateries

Ramon Homs
    Ajuntament de Súria, C/ Ernest Solvay, 13, 08260-SÚRIA
    ARQUEOCIÈNCIA- J.M. Huélamo
    Marta Lloret Blackburn-Antequem, S.L.

Monument composat per un tors masculí de mig cos, representant Sant Sebastià, fet amb una làmina de bronze, amb orificis representant els llocs on es van clavar les sagetes. Es troba sobre un pedestal de pedra en el que es pot llegir la següent inscripció en una placa de bronze "1885 / 1985 / SÚRIA / En la commemoració / del centenari del vot del poble / a Sant Sebastià / Diada de Sant Sebastià / 1987".

Fa uns anys va ser traslladat de la rotonda del riu fins a les Bateries.

El vot de poble està molt arrelat en la ment i el caràcter dels suriencs. Una devoció especial cap a Sant Sebastià, va fer que en el moment de la epidèmia del còlera al final del segle XIX, els suriencs d'aquella època fessin amb gran solemnitat aquesta promesa coneguda com el "vot de poble" cap aquest Sant.