Molí de vent de can Boada
Viladecavalls

Serra de Collcardús

No conserva les pales i es troba envoltat de vegetació.
    Marta Lloret Blackburn

Molí de vent aiguader situat als horts de Can Boada. Consta d'una torre metàl·lica de forma troncocònica fitxada sobre una estructura d'obra. Aquesta està rematada per una roda metàl·lica de vuit antenes i un penell que permetia orientar-lo cap al vent. No es conserven les pales, però per les seves característiques hem de suposar que eren fetes de roba o fusta. Al costat de l'estructura hi ha caseta de planta quadrangular d'obra, que podria albergar una bomba d'aspiració que captava l'aigua subterrània. Uns quants metres per sota d'aquesta cota, encastada al terreny, hi ha una estructura amb porta que podria correspondre's amb l'entrada d'una mina d'aigua. Es troba envoltat de pins de certa alçada, que fan que gairebé no sigui visible.

Els molins aiguaders es construïen en l'àmbit rural per extreure aigua del subsòl aprofitant la força del vent. Aquest molí està situat dins la finca de Can Boada, prop d'una zona que havia estat conreada, pel que hem de pensar que tenia com a finalitat el seu rec. La proximitat de la serra d'en Ros, una zona força ventada, garantia l'abastiment d'aigua de la finca pràcticament tot l'any. No obstant, l'aparició de nous mecanismes més eficients va acabar produint-ne l'abandonament.

DEL CAMPO, J.L. [et al.] (2005). Los molinos de Viladecavalls. Monografies de Viladecavalls. vol. 12. Viladecavalls: CONVIVE.