Molí de Terradelles
Perafita

Sector nord-oest del terme municipal
    A 1950 metres per pista forestal de la carretera BV-4341, punt quilomètric 2'350.

Edifici en runes amb l'interior cobert per la vegetació.
    Jordi Compte i Marta Homs

El molí de Terradelles està situat en una raconada de la riera Gavarresa al sud-oest de Terradelles i als peus de la costa de Terradelles, encaixat entre el límit d'una plataforma rocosa i el salt amb gorg que forma la riera Gavarresa.
    Es tracta d'un molí en runes que s'adossava a un cingle rocós de manera que dos dels murs de l'edifici són de roca natural. S'observa únicament un dels murs de càrrega fins a l'alçada de primer pis, bastit amb maçoneria de pedra i amb les obertures emmarcades amb pedra treballada. També s'observa, a la paret posterior de l'edifici, els forats a la roca natural que permetien sustentar l'embigat del primer pis.
    Es troben dos elements més conservats: el carcabà format per una obertura d'arc de mig punt emmarcada amb pedra treballada i l'inici del canal, emmarcat també amb pedra treballada.

Una part de les runes del molí estan delimitades amb baranes de fusta.
    La tercera imatge s'ha extret de l'Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Perafita.

Segons fonts orals es podria haver tractat d'una molina.

Inventari del Patrimoni Industrial de Catalunya. Perafita. Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya. 1998.