Moles del molí de Terradelles
Sant Jaume de Frontanyà

Situades a la casa de Terradelles.
    Accés pel camí a la casa a partir de la carretera BV-4656.

Catàleg de béns a protegir, POUM de Sant Jaume de Frontanyà, aprovat el 18/10/2007.
    Lluïsa Vilalta Pérez

Dues moles de pedra circular, amb el forat de la nadilla a la part central. Estan en bon estat de conservació. Van formar part del molí de Terradelles, tot i que actualment es troben al jardí de la casa de Terradelles.

Les primeres fonts documentals que esmenten el molí de Terradelles són de l’any 1135, en un document on Ramon Arnal, primer prior del monestir de Sant Jaume de Frontanyà, ven el mas de Terradellas i el molí per 15 sous barcelonins perquè siguin cultivades millor les terres.

En un capbreu del 1790, Joan i Jaume Terradelles confessen ser els propietaris de "l'heretat Terradellas i el mas Boladeras (habitat i affocat), el mas Pujol, el mas Camp, el mas de la Serra, el mas de Ribes, el mas de la Rovira, el mas Canamàs (tots deshabitats i rònechs) i un molí fariner rònec deshabitat" (ACS 1790). Així, el molí de Terradelles ja estava enrunat a finals de s. XVIII.