Memorial Vicenç Ros
Martorell

Plaça de la Font de la Mina, s/n

Armando Mas Tulla
    Ajuntament de Martorell. Plaça de la Vila, 46. 08760 Martorell
    Dídac Pàmies Gual. SPAL

Edifici de planta aproximadament circular amb la façana recta, coberta ondulada de formigó armat de forma pentagonal que sobresurt del cos edificat. La façana principal està rematada amb un plafó escultòric que permet l'entrada de llum a l'interior de l'edifici.

Al 1970 l'arquitecte Armando Mas Tulla va projectar l'edifici Memorial Vicencs Ros com una sala d'exposicions complementària al Museu Municipal Vicençs Ros. Aquest edifici havia d'acollir la col·lecció de ceràmica donada per Joaquim Mir al museu que finalment que finalment es va decidir exposar al museu municipal. El memorial Vicençs Ros actualment s'utilitza per exposicions temporals.