Masia Ribas
Premià de Mar

Carrer Joaquim Ruyra, 7-11

Neoclàssic
    BCIL (Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Text refós 2010)
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular amb tres crugies perpendiculars a la façana que consta de planta baixa i dos pisos. A l'alçada de la planta pis en els cossos laterals hi ha dues galeries amb arcades i baranes de balustrada.
    La coberta és de teules àrabs amb el cos central, més elevat, a dues aigües i el carener perpendicular a la façana i els cossos laterals a una única pendent.
    La façana principal, orientada a migdia, es disposa amb una composició simètrica a partir de cinc eixos de verticalitat que es defineixen a la planta baixa amb la porta d'accés a l'eix central, dues finestres als laterals amb reixa de ferro i dues obertures cegues als extrems amb l'interior esgrafiat; a la planta pis, amb un balcó a l'eix central i dues balconades als costats; a la planta superior una única obertura triple amb llinda amb pilars interiors i obertures dobles als laterals.
    A llevant, hi ha una construcció auxiliar de planta quadrada i d'una única planta.

Està envoltada per un magnífic jardí amb pins.

BATLLE, Enric i ROIG, Joan (2001). Pla especial de protecció del patrimoni arquitectònic, ambiental i històric. Ajuntament de Premià de Mar.