Mas Pujó
Santa Margarida i els Monjos

A 1 Km sortint del Monjos pel pas antic de la N-340 direcció Vilafranca, a la dreta.

Historicista
    tanca amb reixa, vigilància.
    Tríade scp

Masia al voltant de la qual s'hi ha instal·lat un important complexa industrial d'elaboració de vins de recent construcció. La masia és de planta quadrangular amb coberta a dues vessants i amb el carener paral·lel a la façana principal. A la façana principal es conserva un portal de pedra amb arc rebaixat, amb una finestra quadrangular a la part esquerra. Fins a l'alçada del primer pis, la façana deixa vista, esglaonadament, la mamposteria. Al primer pis, un gran finestral amb marc de pedra motllurada a sobre del portal, amb festejador a la part interior; a l'esquerra, finestra estreta i alta quadrangular. A les golfes hi ha dos grups de finestres amb arc rebaixat; sobre el finestral de pedra dues finestres amples amb arc rebaixat, i a sobre la finestra estreta, tres finestres més estretes i també amb arc rebaixat. Hi ha un ràfec de teules i cantonades amb bloc escairat de pedra calcària. A l'interior de la masia hi ha diversos portals de pedra i una arcada a l'antic celler. Adossades al cos principal hi ha unes instal·lacions fetes amb mamposteria i arcades apuntades fetes amb maó i arcs petits de mig punt, de construcció moderna. Al davant de la façana principal hi ha un jardí ben cuidat amb margallons i palmeres.

GIRONA GALIMANY, Jaume (1985). Les nostres masies. Programa de la Festa Major 1985. Sta. Margarida i els Monjos.