Mas Grau
Arenys de Munt

Torrentbó - Residencial Tres Turons
    Ctra. d'Arenys de Munt a St. Vicenç de Montalt (BV-5031), urb. Tres Turons, a 30 m Mas Gabana

XVI-XVII
    Jordi Montlló Bolart

Masia de planta rectangular, amb la coberta de teules a dues aigües i el carener paral·lel a la façana principal. És de quatre cossos i consta de planta baixa i pis. A la planta baixa hi ha dues portes, la principal amb la llinda recta de pedra igual que els muntants i el llindar. La segona porta no té pedra al voltant però té una balconada al damunt. A la planta pis hi ha dues finestres i dues balconades. Rellotge de sol amb la data de l'any 1857.
    Al davant hi ha l'antiga era amb pou i l'antiga bassa transformada en un espai obert. També hi ha vuit moreres.
    A l'interior del cos principal té el sostre de volta catalana i hi ha l'escala que dóna accés al pis superior. Conserva el cup de vi i la premsa.
    Al darrera hi ha un hipogeu o fresquera, de planta circular amb un petit passadís d'entrada.

Tancat el dimarts.

Antigament pertanyia al Mas Gabana i des del 2001 és restaurant. A l'arxiu d'Arenys de Mar hi ha documentació referent a aquest mas del segle XIV.
    Entre les seves propietats hi havia la capella de Santa Cecília.

CASALS i COLL, Gaspar (2006). Noms de lloc d'Arenys de Munt, a Fulls arenyencs de cultura, núm. 10, abril de 2006. Ajuntament d'Arenys de Munt, pàg.48.