Mas Blau
Castellet i la Gornal

Camps al nord de Sant Marçal
    Des de Sant Marçal agafar el camí vell de Sant Marçal a la Múnia

Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

El mas Blau es troba situat al nord del nucli de Sant Marçal, en una petita elevació. Es tracta d’un mas format per un cos de planta rectangular amb la coberta a dues aigües amb el carener paral·lel a la façana principal, orientada a migjorn de planta baixa i pis. A nivell de planta baixa s’hi obre el portal d’arc rebaixar juntament amb un finestral també d’arc rebaixat i una petita finestra d’arc pla. A nivell de pis s’hi obren tres finestres totes d’arc pla.  Al mas també s’hi accedeix per la façana posterior, amb un portal d’accés d’arc pla protegit per un porxo amb coberta de teula a una vessant. Adossat al costat oest hi ha un patí tancat per un baluard amb la porta d’arc rebaixat de maons per migjorn i per un cos d’una sola planta pel cantó de tramuntana. Al cantó de llevant hi ha un cos annexa, tipus magatzem, amb la coberta a dues aigües i amb un gran portal d’arc rebaixat de maons a la façana de migjorn. Aquest cos també se li annexiona l’antic pou d’aigua.