Marge de pedra de la carena de la muntanya de cal Vilaseca
La Torre de Claramunt

Pla de Cal Vilaseca (08789 La Torre de Claramunt)
    S'ascendeix a la carena des dels camins del Pla de Cal Vilaseca o del camí de la Solana

Raquel Valdenebro Manrique

Marge de pedra seca que recorre la carena de la muntanya de Cal Vilaseca resseguint el camí carener pel seu costat de migidia. Manté una llargada d'uns 100 m i una alçada màxima de 1,45 al seu sector central. La seva amplada oscil·la entre el 0,65 cm i 0,75 cm. El seu aparell està format per pedra de l'entorn sense treballar unida seguint la tècnica de les construccions en pedra seca, falcades amb pedres de mida petita entre els carreus. El camí marcava la delimitació del camí i dels camps de conreu plantats de vinya que hi havia en aquest costat de la muntanya, on encara s'observen restes notables de marges de paret seca que aterrassaven la muntanya.

Aquest tipus d'estructures es corresponen a una explotació intensiva dels camps de conreu del voltant i a la delimitació de camins. Cal pensar que es tracta d'un mur que podria haver estat aixecat a mitjans del segle XIX en ple període d'explotació intensiva de la vinya, a l'igual que algunes de les construccions de pedra seca del voltant.