L'Hostal
Campins

Pl. de la Vila, 6

BPU. Catàleg de Béns a Protegir. POUM de Campins (DOGC 25/09/2015).
    Marta Lloret Blackburn

Edifici cantoner de planta basilical i tres crugies. Consta de planta baixa, pis i golfes i té la coberta a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. El frontis s'obre amb dos portals descentrats, d'arc escarser arrebossat, entre els quals hi ha finestres d'arc pla arrebossat. Al primer pis, aliniats amb el portal, hi ha dos finestrals d'arc pla amb sortida a balcons de baranes forjades. Entre aquests també s'intercalen finestres d'arc pla arrebossat. El nivell de les golfes presenta dos finestrals amb sortida a un balcó corregut. A la façana lateral hi ha diverses obertures d'arc pla arrebossat, així com tres espitlleres. L'acabat exterior és arrebossat i pintat de color cru.

També és coneguda com Can Perepoch.

Va ser construït per la família Perepoc, motiu pel qual també es coneix com Can Perepoc. La primera referència documental de l'hostal es correspon al cens de l'any 1879, on consta com a Hostal Nou. Era un lloc de parada per la gent que es dirigia a Santa Fe, així com pels tuberculosos que venien al Montseny a recobrar la salut.

LÓPEZ, J. (2000). Campins: indrets, masos i records. Campins: Servei de Guies del Montseny.