Les Mirones
El Brull

La Castanya
    A 150 m de la Cortada.

Està restaurada totalment.
    Marc Cucurella Pinilla

Masia situada a la pista que porta a l'església de la Castanya. És una casa de planta rectangular molt allargada, fa 6 o 7 m d'ample però passa dels 22 de llargada, feta de carreus irregulars de pedra i ciment. Hi predomina molt el ciment. La teulada és de doble vessant, de teula àrab, i desguassa a ponent i a llevant. Consta de planta baixa i pis. La façana principal està orientada al sud. La porta principal és de volta de canó, però de nova construcció. De fet la casa està reformada totalment i només en alguns punts, com en algunes de les finestres del primer pis, es veu la pedra antiga. En aquesta façana hi trobem dues portes més, a banda de set finestres.

Al davant hi ha una cuidada era enjardinada delimitada per un mur de pedra de forma corba. A l'altra banda del camí hi ha un tancat per animals.

Aquesta masia té un ús actual residencial i ha perdut el seu origen agrícola.