Làpides de Sant Vicenç de Malla
Malla

XVII-XIX
    Algunes de les tombes estan força erosionades.
    Bisbat de Vic. C. Santa Maria, 1. 08500 Vic
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al costat de llevant de l'església de Sant Vicenç hi ha deu làpides sepulcrals de pedra que van ser traslladades en aquest espai des de l'interior del temple, després de la restauració del mateix. Són totes de forma rectangular i estan inscrites, tot i que a causa del desgast que pateixen algunes són intel·ligibles. La majoria eren làpides dels sepulcres dels rectors de la parròquia, entre els quals hi ha Firmians Golart, Joan Lleopart o Josep Pujol. A banda, també hi ha les làpides de les tombes de la família Prat de Saba i Paracolls. Una d'elles té gravada en alt relleu una orla amb una font. Totes són datades del segle XVII, tot i que n'hi ha de principi del segle XVIII i XIX.

LÓPEZ, A.; FIERRO, X.; MACÍA, X. (1984). Excavacions a l'església de Sant Vicenç de Malla (Osona). Inèdit.