La Sauva Negra
Centelles

A 2,5 km. Al sud-oest del municipi. Sobre les Costes de la Rovira i Rocallosa

Xarxa natura 2000
    Àrea especial de conservació
    Jordi Petit Gil

Espai d'interès natural de 110 Ha de les quals 40 pertanyen al municipi de Centelles. Aquest espai presenta un baix grau d'adequació del disseny com a espai natural segons la publicació "Protegits, de fet o de dret: primera avaluació del sistema d'espais naturals protegits de Catalunya" publicat per la Institució Catalana d'Història Natural. Per això es considera necessari garantir la conservació de la zona perifèrica de l'espai protegint mitjançant figures de protecció del sòl o fomentar actuacions de custòdia del territori amb els propietaris de la zona.

Qualsevol afectació de la zona, la més meridional de Catalunya. No es descarta la presència del Turó i de Gat salvatge, ambdues sense confirmar.

-A.A.D.D. (2009) Informe de l'Associació per la Defensa del territori "Ara o Mai" Centelles, Inèdit.