La Casota
Castellet i la Gornal

Des de Torrelletes agafar BV-2117 a Castellet. Passat el km 7 el segon a la dreta

s. XIX-XX
    Enderrocada
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP

La Casota es troba situada en uns camps de vinyes de la Plana, al costat de la Serra de la Casota. Correspon a un corral clos de planta quadrada d’una sola planta compartimentada per un mur obert a migjorn mitjançant arcades i que divideix l’espai en dues àrees, una de les quals estava coberta per una teulada de bigues de fusta a una vessant. El parament dels murs és de pedra irregular i argamassa. Al mur de tramuntana i de ponent hi ha diverses finestres, tipus espitllera.

El camí que li dona accés es conegut com l’antiga carrerada de Sant Domènec

Antic corral on s’hi tancaven les ovelles durant la transhumància.

ROVIRA, J; MIRALLES, F. (1999): Camins de transhumància al Penedès i al Garraf. Aproximació a les velles carrerades per on els muntanyesos i els ramats baixaven dels Pirineus a marina. Associació dels Camins Ramaders. Vilafranca del Penedès.