Jaciment de Sant Pau
Sant Pere de Ribes

-III / V
    Les restes localitzades indiquen el mal estat en què es troba.
    Catàleg de Patrimoni del PGOU (18/07/2001)
    Marta Lloret Blackburn - Antequem, S.L.

Al sud -oest del santuari de Sant Pau, prop de la plaça, es va excavar un fons de sitja on hi havia claus de ferro i fragments d'àmfores de nanses rectes, tal i com consta a la Carta Arqueològica. Més endavant s'hi va ser una excavació d'urgència on es va localitzar un possible camp de dolia i ceràmiques alt-imperials. Al voltant de l'ermita es va recollir en superfície ceràmica de vernís negre, àmfores, ceràmica ibèrica, ceràmica comuna romana, ceràmica sigil·lata i ceràmica clara. També hi ha les restes d'un paviment d'opus signinum, que indicaria el mal estat en què es troba la vil·la. D'altra banda, es tenen notícies de principi del segle XX de la troballa d'una necròpolis en uns camps sota el camí que va a la Coma.

Inventari del Patrimoni Cultural Immoble de Catalunya. Patrimoni Arqueològic i paleontològic. Sant Pere de Ribes (Garraf). Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació. Generalitat de Catalunya.