Jaciment de Can Prat
Matadepera

Torrent del Salt, entre el turó de Calderols i el turó del Pujol

Es desconeix l’abast cronològic i territorial real perquè no s’ha fet cap intervenció.
    BPU
    Tipologia A de la normativa específica pels elements arqueològics (Fitxa número 2 del Catàleg de béns a protegir del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal).
    8575001DG1087N0001XP
    Jordi Montlló Bolart

A la fitxa del catàleg (2009), es destaca dins aquesta àrea dos forns de calç del Busquetó, la pedrera de Can Prat o de l’Angelet i dos forns de calç del torrent dels Abeuradors. Aquest torrent dels Abeuradors es coneix principalment, en aquest tram, com a torrent del Salt. Fora dels límits que marca la zona de la fitxa, hi ha un altre forn de calç, conegut per Suades (2016) com a forn del torrent del Salt.

En aquest Mapa els forns de calç referenciats s’han documentat amb el nom de Forns 1, 2 i 3 del torrent del salt o dels Abeuradors i Forns 1 i 2 del Busquetó.

Fora d’aquests elements, mentre no se’n documenti cap altre, no sembla que la zona tingui gaires expectatives arqueològiques.

A més, la seva ubicació en el plànol és errònia.

SUADES, Ramon (2020). Guia interactiva del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i serra de l’Obac. Autoedició.