Guariment de la manca de llet al pit
Dosrius

Costumari
    Adriana Geladó Prat

Per fer que a les mares els arribi la llet als pits, es busca una cabra lletera i se li fa bavejar un tros de pa. Després, aquest pa se'l menja la mare, a la que automàticament li puja la llet. Per contra, la cabra perd la seva.

COLL MONTEAGUDO, R.; MODOLELL ROS, J.M. (1999). Llegendes, tradicions i fets de la Serralada de Marina. Apunts sobre etnografia del Maresme. Vilassar de Mar: Oikos-Tau, p. 153. GOMIS I MESTRE, Cels (1996). La bruixa catalana. Aplec de casos de bruixeria, creences i supersticions recollits a Catalunya a l'entorn dels anys 1864 a 1915. Barcelona: Alta Fulla, p. 168. ORTS I PÉREZ, Toni (2004). "Llegendes sobre bruixes i bruixots, fetillers i sanadors a Dosrius (1882-1960)". Duos Rios, núm. 1, p. 70.