Gorg de Xon Puig
Palafolls

Zona del Parc per a gossos.

Ajuntament de Palafolls
    Àlvar Sáez Puig

El Gorg de Xon Puig és un espai amb valors naturals.

L’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera afirma que el potencial de millora ambiental i les possibilitats que presenta aquest espai són molt importants, tant pel que fa als ocells, com als amfibis, als rèptils, als insectes i a les plantes, així com a la dinàmica fluvial i per a l’educació ambiental.

El Gorg té forma de bassa fonda formada per alguns corrents d'aigua, on va aquesta més a poc a poc. En destaca, també, el seu entorn natural de vegetació baixa.

Hi ha un projecte de millora ambiental del gorg per part dels Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

La Xarxa de Conservació de la Natura promou la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic i la gestió sostenible del territori, mitjançant la participació i implicació social, representant i donant suport a les entitats de custòdia i de voluntariat ambiental de Catalunya.