Fresc de can Casanoves
Montgat

Àlvar Sunyol
    Presenta petites esquerdes i humitats en la part inferior.
    Ajuntament de Montgat
    Marta Lloret Blackburn

El fresc "L'amor, la vida i la mort"es troba situat davant l'entrada principal de Can Casanoves, ocupant la totalitat del mur de l'escala que ascendeix al primer pis. És una pintura de notables dimensions de temàtica existencial, posant de relleu els conceptes d'amor, vida i mort. Cadascun d'aquests conceptes es desenvolupa en una part diferenciada de la composició, el primer representat en un extrem superior per un grup de quatre jornalers, sota els quals una mare amamanta el seu nadó en companyia del pare. A la part central del fresc dues persones menjant pa, que en segon pla tenen un poblat. A l'altre extrem hi ha dos jornalers rendits amb el cap cot. L'escena es troba superposada sobre un paisatge d'un camp de blat. Es tracta d'una pintura en què hi ha un clar predomini dels colors terrosos que, juntament amb la falta de moviment, li aporten solemnitat. Les figures humanes es caracteritzen per trobar-se representades de forma geometritzada, amb les cares definides amb un joc d'ombres que recorda les màscares.

En el moment de fer l'inventari, la casa de Can Casanoves s'estava pintant, pel que el fresc es trobava tapat. Les fotografies, reproduïdes en blanc i negre, han estat facilitada per l'artista.

L'any 1955 l'artista Àlvar Sunyol va rebre l'encàrrec del senyor Carmel Casanovas de pintar un fresc a la seva residència. En aquell moment, l'artista montgatí tenia 20 anys, moment en el qual ja desenvolupava un llenguatge pictòric propi que ha perpetuat fins als nostres dies i que l'ha convertit en un artista de renom a nivell internacional.