Forns de Can Puigvert o Forns del Molí d'en Puigverd
Palafolls

Molí d'en Puigverd
    Emplaçament
    L'accés a la zona es fa des de la rotonda de la N-II a Tordera al PK 680,750, agafant la carretera de Tordera a Palafolls, en un dels carrers situats al sud del polígon industrial Mas Puigverd, just davant del molí homònim.

41.68745
    2.74381
    478679
    4615107
    08155 - 42
    Parcialment destruït.
    IPAPC 19610
    Ref. Cad.: 8452606DG7185S0001FG
    Àlvar Sáez Puig

Gràcies a la prospecció efectuada el 2008, amb motiu de la revisió de la carta arqueològica del Maresme, es varen documentar les restes de tres forns en una de les seccions de la planta depuradora. Aquestes restes han quedat al descobert fruit de les obres d'adequació de la carretera de Tordera a Palafolls.

Les restes documentades corresponen a tres forns treballats amb maons, lligats amb morter de calç, excavats al tal·lus, de funcionalitat i cronologia indeterminades. La conservació d'aquests tres forns és desigual, presentant un d'ells un alt grau d'arrasament, mentre que els altres dos, situats més a l'est es conserven gairebé del tot.

Segurament, aquests forns tenien relació amb la masia de Can Puigverd.

- Ajuntament de Palafolls (2006). Pla General d'Ordenació Territorial i Urbana. Palafolls.

- OLESTI VILA , O. (1995). El territori del Maresme en època republicana (s. III-I aC.). Estudi d'Arqueomorfologia i Història. Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Ciències de l'Antiguitat i de l'Edat Mitjana.