Fornícula de Can Serra de Plaça
Vilassar de Dalt

Plaça de la Vila, 18

no conserva la imatge
    Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Capella situada a l'alçada del primer pis de Can Serra de Plaça, entre la finestra central i la del lateral dret. Es tracta d'una fornícula clàssica que havia estat dedicada a Sant Francesc.
    L'ampit sobresurt de l'eix de la façana i és de pedra, l'arc escarser i no conserva la porta protectora de vidre que havia tingut. Tampoc es conserva una teuladeta a dues aigües que la protegia de la pluja i que es veu en una fotografia de l'Institut d'Història Municipal de Barcelona, datada l'any 1902. Però si que es conserva una pota més petita de fusta d'accés a la capella des de l'interior de la casa.

Correspon a la devoció familiar dels Recorder de Plaça, on molts fadristerns de la nissaga tenien el nom de Francesc.
    L'any 1931 ja no hi havia la imatge a la capella perquè es guardava a l'interior de la casa. La imatge fou restaurada per Rosa Villà, propietària del mas, i donada a la parròquia.

BENITO, Pere (1987). "Llavors del regne. Les capelles de carrer". Parròquia de Sant Genís. Vilassar de Dalt.
    SAMON i FORGAS, Josep (2010). Els sants dels vilassarencs; capelletes de carrer. Recull fotogràfic i dades bàsiques. Vilassar de Dalt. Inèdit.