Fornícula de Ca l'Anton Feliu
Vilassar de Dalt

Ca l'Anton Feliu (C. Àngel Guimerà, 41)

Pla Especial Patrimoni Arquitectònic i Ambiental de Vilassar de Dalt
    Jordi Montlló Bolart

Capella situada a l'alçada del primer pis de Ca l'Anton Feliu, entre els dos balcons. Es tracta d'una fornícula clàssica dedicada a l'Àngel custodi o de la Guarda.
    L'ampit és de pedra motllurada, l'arc de mig punt i una porta de vidre protegeix la imatge de bulto de l'interior.

Es podria tractar d'una devoció familiar dels Feliu, propietaris de la casa des del darrer terç del segle XVIII. L'any 1864 es fan obres d'embelliment de la façana i la fornícula podria correspondre a aquestes obres, però no es pot determinar documentalment.

BENITO, Pere (1987). "Llavors del regne. Les capelles de carrer". Parròquia de Sant Genís. Vilassar de Dalt.
    SAMON i FORGAS, Josep (2010). Els sants dels vilassarencs; capelletes de carrer. Recull fotogràfic i dades bàsiques. Vilassar de Dalt. Inèdit.