Forn de can Seix
Pallejà

Carretera de Fontpineda, al nord de la primera corba després de can Salabert.
    A uns 100 m al nord de la corba.

Sembla que en resta només la part inferior de l'olla.
    Ainhoa Pancorbo Picó

Es tracta d'un forn que es trobava a la parcel·la de can Seix (abans can Coll) i que acolliria el material procedent de la cantera de can Coll, al nord del penya-segat de Les Planes.

Avui només és visible el perímetre de l'olla, de 5 m de diàmetre, probablement en el punt on s'eixamplava, ja que sembla que el forn va ser reblert per evitar perill i podria tenir la boca uns 2 m més avall.

Aquest forn va ser localitzat pels Amics del Museu de Pallejà a través dels estudis realitzats per Carles Millàs.

D'acord amb les notes de Carles Millàs, bon coneixedor i estudiós de l'activitat dels calciners, aquest forn va ser construït junt amb la pedrera l'any 1870 per Francesc Bonastre i va funcionar fins el 1889.

- Pal·laliana. Butlletí del Museu Municipal de Pallejà (2017)núm. 18, segona època, Pallejà, desembre de 2017, pp. 10-11.