Forn de Can Raventós
Castellet i la Gornal

I-III dC
    Destruït
    Cultural
    Núria Cabañas. Web Cultura, SCP.

L’any 1999  dins el projecte Estudi del Paisatge Arqueològic Antic a la Cossetània Oriental es va realitzar una prospecció arqueològica a l’indret que va permetre identificar fragments ceràmics de terra sigil·lada africana i algun fragment de ceràmica comuna ibèrica en superfície però no es va localitzar el forn.  L’any 2002 durant la revisió de la Carta Arqueològica es va confirmar la presència de fragments ceràmica ibèrica i d’àmfora. Les restes del forn no es van localitzar, que probablement fou destruït per les avingudes del torrent. Durant la present vista no s’ha localitzat fragments ceràmics ni de material constructiu.

El jaciment és citat per primera vegada l’any 1983 per Xavier Virella. Segons Virella al torrent del Mas Pigot eren visibles les restes d’un forn de ceràmica possiblement de tègules. Es tractava d’una estructura de planta circular. La cambra de foc presentava un diàmetre de 2,10 m i la cambra de cocció un diàmetre de 4,27 m. El forn es trobava molt malmès. A l’entorn es van recuperar fragments ceràmics d’època romana (àmfora, terra sigil·lada hispànica i terra sigil·lada clara) i fragments de ceràmica comuna ibèrica.

GUITART, J. (Inèdit): Estudi del paisatge antic a la Cossetània Oriental.