Forn de Ca l'Oliver
Rajadell

El Racó. SO del terme.
    50 metres al sud del Mas Ca l'Oliver

Dolent
    Estructuralment ben conservat. La part més deteriorada és el revestiment de maó interior. A l'interior hi ha crescut un pi enorme. Hi manca la teulada. Afectat per la vegetació.
    AEA. Catàleg bens protegits 2014 (num. 43)
    Ref. Cad: 08177A00700039
    PEP 1993 (Jordi Piñero)/ OPC 2017-21

Forn d'obra o de teuleria de grans dimensions: amida 5 x 5 metres de planta. La forma de les parets és lleugerament piramidal. Exteriorment són fetes amb grans blocs de pedra que tenen teula i pedra menuda a les juntures, parcialment arrebossades. Per la banda interior s'aprecia un revestiment de maó, que en sectors importants s'ha rebentat. Es tracta de murs d'un metre de gruix aproximadament, farcits de terra i pedra.
    El forn segueix l'estructura típica: al nivell superior hi ha la cambra de cocció, de planta quadrada i amb una porta lateral. Al nivell inferior hi ha la fogaina. La paret davantera presenta una gran boca, composta per una arcada exterior (de pedra) i una altra d'interior (de maó). Actualment la boca esta tapiada amb un muret de pedra.

Construcció isolada a uns 70 m. al S. de la masia de ca l'Oliver (fitxa 51). Es troba encarada al
    camí (a l'esquerra d'aquest venint de La Masia), aprofitant un desnivell de terreny, en una petita elevació. Possiblement es tracta del forn d'obra més ben conservat de Rajadell.
    Està recollit a la wiquipedra (Codi 419; fitxa feta per Anna Monistrol 17.11.19).
    Entenem que està protegit en el marc de la inclusió en el Catàleg de Bens Protegits del Mas Ca l'Oliver