Font dels Empouadors
El Brull

Brull, el
    Al torrent negre, 200 m al sud de les Muralles del Montgròs.

S'hauria de fer un desbrossament tan de l'entorn de la font com del broc.
    Marc Cucurella Pinilla

Font artificial que trobem situada al torrent Negre o torrent del Brugué. Veiem una caseta feta de totxana, de planta quadrada de tres metres de costat i entre 2 i 2,5 metres d'alçada, amb teulada de dues vessants feta de formigó. Aquesta té una porta de fusta per accedir-hi a l'interior on ni hi ha una bomba d'aigua. A la paret nord de la caseta, a la part inferior dreta, hi ha una obertura feta de pedra. D'aquesta obertura en surt un tub metàl·lic, d'uns 40 cm de llarg i uns 10 cm de diàmetre, per on raja l'aigua. Aquest tub es troba reposant sobre una teula i unes roques.

Tota la zona propera al rajolí d'aigua es troba recoberta d'abundant molsa.

La orografia de la zona fa que ens trobem amb una abundància de torrents i fonts en tot el terme municipal.

ILLA, Faustí (1990). "Quaranta anys d'aplecs a Matagalls i millores fetes al Montseny" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació d'Amics del Montseny.