Font del Sarau
Alella

Al torrent del Sarau, sobre el Pi Bord, dins l'Espai d'Interès Natural.

Bo
    tot i que caldria recuperar definitivament la captació a través de la veta d'aigua original. Actualment, la captació és superficial.
    BCIL (Catàleg Patrimoni d'Alella - 2010)
    Polígon 06 - parcel·la 86
    Jordi Montlló Bolart

Font de torrent, força estacional. L'aigua rajaria per un tub de ferro, ara canalitzada amb PVC, des d‘una paret d'uns 60 cm d'alçada feta a base de pedres irregulars. La font ha estat objecte de millores, ja que es va colgar l'any 2001 per una esllavissada provocada per la rompuda forestal i la posterior plantació de vinyes al Turó de Galzeran. Els treballs realitzats en una primera fase han consistit en la recuperació del cabal de la font, s'ha recuperat l'estructura i el safareig de la font, s'ha ampliat i estabilitzat l'esplanada i s'ha fet, amb pedres, un banc a la seva esquerra i unes escales a la seva dreta.

L' indret es va recuperat l'any 2006, a càrrec de la propietat.

AJUNTAMENT D'ALELLA (2006). "Es recupera la font del Sarau i se'n millora l'entorn", dins El Full. Butlletí d'Informació Municipal, núm. 216, juliol de 2006, Alella.
    ASENSIO, Àlex (2008). L'aigua a Alella; dins "recordant ... les veus d'Alella", Ajuntament d'Alella i Biblioteca Municipal Ferrer i Guàrdia, pp.128 - 130.
    MONTLLÓ, Jordi i FONT, Josep (2007). Inventari d'arquitectura rural i popular d'Alella. Inèdit.
    SERRA, Eduard et aliï (1995). A Alella per les fonts; dins "Coneguem la Conreria, el Turó del Galzeran i la Font d'en Gurri". Natura, pp. 47-51.