Font del Riambau
Santa Maria de Merlès

Sector central del terme municipal
    A 2000 metres per pista forestal de la carretera BV-4406, punt quilomètric 14'100.

Jordi Compte i Marta Homs

La font del Riambau està situada uns metres al sud-est de la masia que li dóna nom, en una raconada humida ubicada sobre l'horta del Riambau.
    La font està formada per un dipòsit de maçoneria de pedra, amb una obertura a la part superior emmarcada amb monòlits de pedra treballada. De la part inferior del dipòsit en sobresurten dos desaigües de pedra, el de l'esquerra dels quals està tapat. El de la dreta condueix l'aigua fins a una pica de pedra, a partir de la qual l'aigua segueix fins a un viver situat al costat. El viver és de grans dimensions i de planta rectangular tot i que està esbiaixada a la cantonada on es troba la font. Està delimitat completament amb amples murs de maçoneria de pedra coronats amb grans blocs de pedra treballada. En el costat que dóna a la font, hi ha una part del mur que delimita el viver rebaixada formant batents de formigó amb la data inscrita de 1953.