Font del Pont
El Brull

Sant Jaume de Viladrover
    Al pont de Sant Jaume.

Hi falta el broc o l'aixeta.
    Marc Cucurella Pinilla

La font del Pont està enganxada al pont de Sant Jaume per la seva cara de ponent. Té forma de prisma de secció rectangular i està feta de carreus irregulars de pedra units amb ciment, molt més recents que els del pont. La seva base fa més o menys un metre per 25 cm, i fa uns dos metres d'alçada. La part superior està acabada amb una gran llosa de pedra, de color més fosc, amb la inscripció gravada "Font del Pont 1994". A uns dos terços de l'alçada de la font hi ha un petit forat, de secció circular, on hi hauria d'haver el broc o l'aixeta però aquest és inexistent. Tampoc raja aigua. A la base, tres lloses de pedra en forma de "U" unides a la font formen un petit receptacle.

L'existència d'aquesta font va lligada a la del pont de Sant Jaume. Malgrat que l'estructura actual és íntegrament del 1994.

ILLA, Faustí (1990). "Quaranta anys d'aplecs a Matagalls i millores fetes al Montseny" a "Monografies del Montseny", n.5. Associació d'Amics del Montseny.