Font del Gos
L'Esquirol

Avda. Quatre Camins - C/ Major, 08569, l'Esquirol.

Ajuntament de l'Esquirol
    Virgínia Cepero González

La font del Gos es troba al darrere del carrer Major de l'Esquirol, al carreró que mena a l'avinguda de Quatre Camins.
    Es troba a l'interior d'un petit cobert amb volta, construït amb paredat comú i arrebossat. Forma part de l'estructura d'uns dipòsits d'aigua, de planta rectangular, amb coberta a dues vessants.
    La façana del cobert presenta una motllura de maons.
    L'aigua raja per un broc de cop i cau a una pedra rectangular de pedra. Al capdamunt hi ha una capelleta amb la imatge d'un sant, protegida per un enreixat.
    Sota la capelleta hi ha una llosa rectangular de pedra amb l'any "1892" inscrit, i per sota hi ha l'escut de l'Esquirol.
    Al davant la font hi ha una taula amb uns bancs de pedra.

Segons consta en un escrit a un dels murs de l'estructura, la font va ser bastida l'any 1892, en el moment de la construcció de la infraestructura del subministrament d'aigua a l'Esquirol. La obra va ser promoguda per Josep Orra Postils amb la col·laboració de tot el veïnat.