Font del Clotet
Prats de Lluçanès

Sector sud-oest del terme municipal
    A 100 metres de la carretera BV-4401, punt quilomètric 18'800

Regular
    La canalització de l'aigua es troba en mal estat, provocant que l'aigua es filtri per terra en lloc de brollar normalment.
    Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. Tipus de protecció: Ambiental
    Jordi Compte i Marta Homs

La font del Clotet està situada en un punt enclotat prop del Soler de n'Hug, tot i que a l'altre cantó de la carretera BV-4401, a l'extrem oest del terme municipal. S'accedeix a la font a través d'un corriol estret que descendeix uns cent metres des de la carretera BV-4401, a l'altre cantó del trencant que condueix al Soler de n'Hug. Un cop s'han descendit els cent metres de camí, s'arriba al rec que prové de la zona de Teulats i que forma un gorg circular. A l'extrem est d'aquest gorg, ubicat en un espai fresc i ombrívol, hi ha la font. La font està formada per una estructura moderna d'obra arrebossada i adossada a la balma, dins la qual hi ha el dipòsit que acumula l'aigua que brolla per la font. Al lateral de l'estructura hi hauria de brollar l'aigua, però algun defecte en la canalització provoca que l'aigua es filtri per sota l'estructura. A uns metres de l'estructura, seguint el semicercle que forma la balma que ressegueix el gorg, hi ha diversos punts per on raja l'aigua, creant formacions de formes capritxoses. L'entorn de la font, ocupat pel gorg resseguit per la balma, està format per vegetació diversa, barrejant-se l'ambient de bosc amb el de ribera.

La font del Clotet, que rep aquest topònim per la seva posició enclotada, s'utilitzava per abastar la masia del Soler de n'Hug. Antigament, aquesta masia comptava amb aquesta font per a l'ús humà, i amb la font de l'horta del Soler per a regar l'hort i abeurar el bestiar.