Font de Santa Magdalena
Rupit i Pruit

Turó de Santa Magdalena
    A la banda de migdia del nucli urbà de Rupit

Ajuntament de Rupit i Pruit
    Adriana Geladó Prat

Font aïllada situada a l’extrem de migdia de l’esplanada de Santa Magdalena, al costat del seu accés. Està formada per un llarg banc corregut de pedra ben escairada, disposat en quart de cercle. Presenta un respatller de pedra central, que permet asseure’s a les dues bandes. Presenta l’any 1994 gravat a l’extrem de migdia, on també s’ubica la font pròpiament dita. Consta d’una pica de pedra rectangular, situada als peus d’una gran llosa de pedra encastada al banc. A la part inferior d’aquesta llosa s’encasta el broc per on brolla l’aigua, fet de pedra i amb un tub de PVC a l’interior. Sota la pica s’observa el mecanisme per fer funcionar la font, que presenta una aixeta metàl·lica de botó per accionar-la.